Världens bibliotek

Världens bibliotek

Från "Världens bibliotek" kan du låna e-böcker och e-ljudböcker på albanska, arabiska, assyriska, bosniska, kroatiska, serbiska, kurdiska, persiska, polska, somaliska, thailändska, tigrinska, turkiska och ukrainska. Helt gratis!

Världens bibliotek är ett digitalt bibliotek. Här finns ljudböcker och e-böcker på flera av Sveriges migrantspråk. Du läser och lyssnar på webbplatsen. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa en användarprofil med hjälp av din mejladress.
 

Världens bibliotek är en del av Sveriges allmänna bibliotekssystem som finansieras av skattepengar. Därför är Världens bibliotek alltid gratis att använda för alla i Sverige. Uppdraget att driva Världens bibliotek finns hos Biblioteken i Malmö. Teamet som arbetar med tjänsten är utspritt mellan Malmö, Stockholm och Oslo. 

Hur använder jag Världens bibliotek?

  • Gå till Världens bibliotek med din mobil, surfplatta eller dator. 
  • Skapa en användarprofil med din e-postadress och logga in.
  • Välj ditt språk och börja läsa eller lyssna. 
     

Hur mycket får jag läsa?

Du kan ha 50 böcker i din personliga bokhylla samtidigt. Varje gång du börjar läsa en ny bok läggs boken i din personliga bokhylla och finns tillgänglig där i 30 dagar. Om du försöker lägga till fler än 50 böcker, får du ett felmeddelande. För att kunna öppna en ny bok när du redan har 50 böcker i din personliga bokhylla, behöver du vänta tills lånetiden för någon av dina påbörjade böcker har gått ut.

Språk