Digitala tjänster

Alex författarlexikon

Alex är en databas med presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Här finns nobelpristagare och gamla klassiker, våra dagars populära bästsäljare samt författare till barn- och ungdomsböcker med mera. Här hittar du dessutom titlar, filmatiseringar och Alex Quiz för både ungdomar och vuxna.

Bläddra

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på meänkieli, romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska och jiddisch.

Cineasterna - strömmande film

Se kvalitetsfilm helt gratis! Det enda du behöver är ett aktivt bibliotekskort och en internetuppkoppling. Här finns film i många olika genrer och för både vuxna och barn.

E-böcker och e-ljudböcker i dator

Du kan läsa och lyssna på e-böcker och e-ljudböcker direkt i din dator. Helt gratis med ditt lånekort! En e-bok är aldrig utlånad och du kan låna den var du än befinner dig.

E-böcker och e-ljudböcker i telefon/platta

Läs och lyssna smidigt på din smartphone eller surfplatta i appen Biblio. Helt gratis med ditt lånekort! En e-bok är aldrig utlånad och du kan låna den var du än befinner dig. Ta med boken eller ljudboken i fickan!

Film från Gävleborg på Cineasterna

Nu kan du streama film från Gävleborg på Cineasterna! Är du sugen på SciFi? En musikal? Eller dokumentär? Här finns något för alla! Under maj månad har vi dessutom utökat antalet lån per person till hela 12 stycken.

Fria e-böcker - äldre litteratur

Fria e-böcker är böcker som inte längre omfattas av upphovsrätten. Bland titlarna finns både svenska och utländska klassiker som aldrig går ur tiden. Du kan ladda ner dem helt gratis till din dator, surfplatta eller smartphone och du kan behålla dem så länge du vill.

Naxos Music Library

I vår e-musiktjänst Naxos Music Library finns 2 745 586 olika låtar från mer än 175 478 skivor. De genrer som ingår är bland annat klassisk musik, jazz, blues, folkmusik och världsmusik. Du lyssnar på musiken helt gratis med ditt lånekort och en Internet-uppkoppling.

Stipendier och bidrag

Global Grant är världens största databas för fonder och stipendier. Här hittar du information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare. Logga in med numret på ditt bibliotekskort (personnummer fungerar inte här).

Talboken kommer

Talboken kommer är en tjänst som vi erbjuder till dig som prenumererar på en taltidning. Talboken kommer innebär att du får de böcker du önskar, digitalt, direkt till din spelare så att du kan lyssna på både böcker och tidningar. Kontakta ditt lokala bibliotek för mer information.

Talböcker i Legimus

En talbok är en inläst bok för dig som, av olika anledningar, har svårt att läsa tryckt text och istället har behov av att lyssna. Talböcker kan du låna fysiskt på skiva från biblioteket eller ladda ner digitalt till din telefon, via appen Legimus. För att komma igång med Legimus behöver du ett konto som du får gratis genom att kontakta ditt lokala bibliotek.

Världens bibliotek

Från "Världens bibliotek" kan du låna e-böcker och e-ljudböcker på albanska, arabiska, assyriska, bosniska, kroatiska, serbiska, kurdiska, persiska, polska, somaliska, thailändska, tigrinska, turkiska och ukrainska. Helt gratis!

Språk