Tips och inspiration

 

Månadens författare är tillbaka!

Vi är glada att meddela att den omtyckta satsningen Månadens författare är tillbaka och redo att presentera tolv nya regionala författarskap från september 2023 till och med augusti 2024. Gävleborgs rika författartradition kommer återigen att lysa upp med fantastiska berättelser och talangfulla författare.

Wieslander, Jujja

Jujja Wieslander är född 1944 i Stockholm, men har rötter i Järvsö och bodde under många år i Sandviken. Hon är idag kanske allra mest känd för böckerna om Mamma Mu och Kråkan, men från början arbetade hon och dåvarande maken Tomas med både musik och sagor för barn och gjorde radio och tv.

Våra bästa tips

Vi som jobbar på folkbiblioteken i länet älskar läsning i alla dess former och vi tipsar gärna om våra favoritböcker. Både de helt nyutgivna och de som har några år på nacken. Vi hoppas att vi ska kunna inspirera dig till läsning, kanske till och med överraska dig, och att du ska få många fina lässtunder.

Nytt på våra hyllor

Botanisera bland nyinköpta böcker, ljudböcker och filmer.

Poesi som berör

Upptäck helt nya världar genom poesi. Poesi som berör, upprör, roar, skakar om och tröstar. Vi har tipsen både för dig som är van poesiläsare och för dig som ännu inte provat.

Topplistor

Sugen att hitta något bra att läsa, en ljudbok att lyssna på eller att se en film? Här kan du se vilka böcker, e-böcker, ljudböcker och filmer som lånas allra mest just nu!

Bibliotekspoddar

Lyssna på litteraturtips och intressanta samtal från biblioteken i Gävle, Sandviken och Hudiksvall.

Språk