Lån & tjänster

Ansökan om fjärrlån

Om boken du vill låna inte finns hos HelGe-biblioteken kan vi ibland beställa den från andra bibliotek i Sverige. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter. Kontakta ditt lokala bibliotek för hjälp!
Om biblioteken

Digitala tjänster

Biblioteket i fickan! Läs e-böcker, lyssna på ljudböcker och musik. Se film. Sök stipendier och information om författare.
Läs mer om våra digitala tjänster

Inköpsförslag

Om du har önskemål om böcker och filmer som inte finns på HelGe-biblioteken kan du lämna ett inköpsförslag. Kontakta ditt lokala bibliotek för hjälp!
Om biblioteken

Låna dator

På alla HelGe-bibliotek kan du låna en dator gratis. Kontakta ditt lokala bibliotek för mer information och för att boka tid.
Om biblioteken

Låneregler

Det är gratis att låna böcker och andra medier från biblioteken. Du behöver ett bibliotekskort och en PIN-kod för att komma igång och låna.
Mer om Låneregler

Mina sidor

Se vad du lånat och reserverat, gör omlån, ändra kontaktuppgifter och PIN-kod.
Gå till Mina sidor

Skaffa bibliotekskort

Här kan du registrera dig som användare hos oss. Du blir en tillfällig användare och kontaktar senare ditt bibliotek om vill fortsätta att låna. För att få bibliotekskort till barn och ungdomar, vänligen besök något av våra bibliotek.
Skaffa bibliotekskort

Skriva ut, kopiera och scanna

På alla HelGe-bibliotek kan du skriva ut dokument och bilder antingen från bibliotekets datorer eller från din egen dator/telefon/surfplatta. Du kan också kopiera samt scanna. Kontakta ditt lokala bibliotek för mer information.
Om biblioteken

Språk