Många språk

Cineasterna - strömmande film

Cineasterna är bibliotekens strömmande filmtjänst. Här kan du strömma film från hela världen med undertexter på svenska eller engelska helt kostnadsfritt.
Cineasterna

Lättläst

Många människor behöver enkla texter. På biblioteket finns lättlästa böcker att låna. Lättlästa böcker finns för både barn och vuxna.
Mer om Lättläst

Låneregler

Det är gratis att låna på biblioteket. Här kan du se vilka regler som gäller om du glömmer att lämna tillbaka, eller om du tappar bort det du lånat. Lånereglerna finns på många olika språk.
Låneregler på olika språk

Minoritetsspråk

På biblioteket kan du låna och läsa böcker på minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Du kan också ladda ner appen Bläddra för att läsa e-böcker på Sveriges nationella minoritetsspråk i din telefon eller surfplatta.
Mer om Minoritetsspråk

Ny i Sverige

Välkommen till biblioteket! Vi hjälper dig att hitta böcker på lätt svenska och på ditt eget språk. Här kan du läsa tidskrifter och låna filmer. Du kan också ansluta dig gratis till wi-fi, använda dator och göra utskrifter.

Världens bibliotek

Från "Världens bibliotek" kan du låna e-böcker och e-ljudböcker på albanska, arabiska, assyriska, bosniska, kroatiska, serbiska, kurdiska, persiska, polska, somaliska, thailändska, tigrinska, turkiska och ukrainska.
Mer om Världens bibliotek

Många språk

Bläddra

Bläddra

Bläddra är en app för mobil och surfplatta med e-böcker på meänkieli, romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på finska och jiddisch.

Bläddra är en tjänst från KB (Kungliga biblioteket). Den är helt kostnadsfri och innehåller böcker både för vuxna, ungdomar och barn. E-böckerna finns tillgängliga offline och det krävs inget konto och ingen inloggning.

I appen finns just nu böcker på följande språk:

  • Meänkieli
  • Romani chib
    Arli, kale, kelderash, lovari och svensk romani
  • Samiska
    Lulesamiska, nordsamiska, pitesamiska, sydsamiska och umesamiska

Ladda ner appen

Språk