Barn

Sök för barn Sök för barn

Läsande barn

Vilka barn- och ungdomsböcker är mest populära just nu? Den senaste veckan är det de här titlarna som har lånats mest från våra bibliotek. Se om du hittar några favoriter.

50 böcker du inte får missa

Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja läsa tillsammans. Förutom att det är roligt och mysigt, finns det många fördelar med att läsa högt för barn. Här hittar du 50 riktigt bra tips!

Surfplatta med e-bok

Läs en riktigt bra bok! Låna nya böcker var du än är, precis när du vill. Om du har en dator, Smartphone eller surfplatta kan du låna och läsa e-böcker.

Världens bibliotek

E-böcker och e-ljudböcker på albanska, arabiska, assyriska, bosniska, kurdiska, persiska, somaliska, thailändska, tigrinska och turkiska hittar du hos "Världens bibliotek".


 Barnens biblioteks boktips         Bokslukarsällskapet             Legimus barn      

Strategi för länets barn- och ungdomsverksamhet

Bebis läserAlla folkbibliotek i Gävleborgs län samarbetar för att använda bibliotekens resurser på ett mer ändamålsenligt sätt och för att erbjuda länets invånare ännu bättre biblioteksservice. Genom HelGe-samarbetet kan vi skapa en gemensam vision och därmed lägga grunden för en bra och likvärdig biblioteksverksamhet för barn och ungdomar i regionen. FN:s konvention om barnets rättigheter och andra styrdokument, som exempelvis bibliotekslagen och respektive kommuns biblioteksplan utgör basen för denna strategiska vision. Läs mer om vårt arbete här.

Språk

Blobb