Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

Pingvinlektionerna

Författaren Tom Michell arbetade som ung på en internatskola Buenos Aires i Argentina. Under skolans lov hade han möjlighet att resa runt och det var under en sådan utflykt till en turistort i Uruguay som han stötte på en oljeskadad pingvin.

Tom hade fått låna en lägenhet några dagar. Han tog en promenad längs stranden dagen innan han skulle återvända till internatskolan och det var då han fick syn på tusentalstals oljeindränkta döda pingviner. En av pingvinerna var fortfarande vid liv och kämpade sig ilsket upp i stående ställning och det var det som gjorde att Tom inte bara kunde gå vidare, han måste försöka rädda den här pingvinen som kämpade så för att överleva. Tom hade ingen aning om hur kan skulle få med sig den klibbiga aggressiva fågeln men hittade ett trasigt fisknät som han kastade över fågeln och lyckades på så sätt bära honom därifrån. Han tog med sig pingvinen tillbaka till lägenheten, placerade den i badrummet och gjorde ren den med det som fanns till hands - diskmedel och schampo.

Pingvinen fäste sig snabbt vid Tom som inte hade hjärta att resa iväg utan fågeln. Frågan var bara hur han skulle få den med sig den till Argentina.Tom fick helt enkelt smuggla den över gränsen, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

Susanne Harris

/Susanne Harris, Gävle bibliotek

Skapad: 2016-08-25
Mina sidor

Språk Språk

Läs mer

441793
Av: Michell, Tom
Medietyp: Bok