Program för läsning av e-böcker

Till dator

För att låna e-böcker till vanlig dator ska du installera programmet Adobe Digital Editions (du behöver dessutom ett Adobe-ID som du knyter till programmet).
Installera Adobe Digital Editions

Till läsplatta

För att låna e-böcker till läsplatta ska du installera programmet Adobe Digital Editions i din dator (du behöver dessutom ett Adobe-ID som du knyter till programmet). Du kan sedan låna böckerna till din dator och föra över dem till läsplattan via en USB-kabel.
Installera Adobe Digital Editions

Observera att det också finns vissa modeller av läsplattor som har WiFi. Har du en sådan läsplatta kan du låna böcker direkt till plattan utan omvägen via en dator.

Till smartphone

Det enklaste sättet att låna e-böcker på din smartphone är att ladda hem appen Biblio, där du loggar in med ditt lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod. Du kan också låna e-böcker med hjälp av appen Bluefire Reader (du behöver dessutom ett Adobe-ID som du knyter till appen). Har du en Android-telefon fungerar det ibland bättre att använda appen Aldiko.
Installera Bluefire Reader
Installera Aldiko Book reader

Till surfplatta

Det enklaste sättet att låna e-böcker på din surfplatta är att ladda hem appen Biblio, där du loggar in med ditt lånekortsnummer/personnummer och PIN-kod. Du kan också låna e-böcker med hjälp av appen Bluefire Reader (du behöver dessutom ett Adobe-ID som du knyter till appen). Har du en Android-surfplatta fungerar det ibland bättre att använda appen Aldiko.
Installera Bluefire Reader
Installera Aldiko Book reader

Skapad: 2013-12-16

Språk

Sökfasetter

Läs mer