Artikeldetalj

Min vän Anna av Rachel DeLoache Williams

Anna Sorokin är en känd bluffmakerska under namnet Anna Delvey. Hon blev känd bland New Yorks rikemanskretsar efter att ha uppgett att hon var en tysk arvtagerska god för flera miljarder. Genom förfalskade bankdokument tog hon banklån och hon lurade därtill flera av sina vänner. En av dessa var Vanity Fair-medarbetaren Rachel DeLoache Williams som nu skrivit en bok om detta.

Under en resa till Marrakech slutar Annas kreditkort att fungera. Williams lägger ut för flygbiljetter, shopping, middagar och hyran av lyxvillan. Sedan börjar mardrömmen och Williams inser att hennes vän lämnat massvis av obetalda fakturor efter sig och blir indragen i jakten på New Yorks mest ökända bedragerska.

I USA är historien om Anna enorm. Flertalet böcker finns. Därtill kan man köpa både T-shirts och kaffekoppar. Till Halloween fanns Anna-masker. Streamingstjänsten Netflix avhandlar ämnet i (kommande) TV-serien Inventing Anna (den är dock baserad på en annan bok om samma ämne). Även streamingstjänsten HBO sätter tänderna i samma berättesle. Lena "Girls" Dunham arbetar med en TV-serie baserad på just denna bok.

Boken är lite omständligt skriven men själva innehållet är mycket intressant. 

/Daniel Gustavsson, Gävle Stadsbibliotek

Skapad: 2020-11-17

Språk

Sökfasetter

Läs mer

596968
Bok:Min vän Anna:2020 Bok
Min vän Anna
Av: Williams , Rachel DeLoache
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Oer
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Detta är den sanna berättelsen om Anna Delvey. För sin omgivning i New York framstod hon som en ambitiös ung arvtagerska, men bakom den glänsande fasaden fanns en bedragare.

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!