Artikeldetalj

11 nätter före jul

David och Erika är ett vanligt gift par med två barn och varsitt jobb. Hon börjar tröttna på att han jobbar för mycket och att hon får ta för stort ansvar över hem och barn plus ett jobb som ekonom. Han sliter hårt för att slå igenom som frilansande journalist med en väldigt krävande chef. Vi får kliva in i deras liv under luciafirandet på förskolan. Där är det tydligt att David är stressad över att komma sent till jobbet. Erika blir frustrerad över att han inte ens kan låta bli att kolla telefonen under en så fin stund med barnen. Hon börjar ifrågasätta deras relation och ber desperat om råd på en familjesida på nätet. Genom en slump ser han hennes meddelande på familjesidan och inser att deras äktenskap inte är så stabilt som han kanske trott. Men vad ska han göra åt det?

Anna Fredriksson är skicklig på att skildra de små sakerna i vardagen som gör livet jobbigt, utan att få dem att låta små eller obetydliga. Det är intressant att få följa både hans och hennes perspektiv i den här juliga kortromanen.

Boken finns också att låna som e-bok direkt till din telefon eller surfplatta!

 

/Rose-Marie Lindqvist, Storviks bibliotek

Skapad: 2020-12-17

Språk

Sökfasetter

Ämne

Läs mer

570667
Bok:11 nätter före jul:2019 Bok
11 nätter före jul
Av: Fredriksson, Anna
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
555101
E-bok:11 nätter före jul:2019 E-bok
11 nätter före jul
Av: Fredriksson, Anna
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc.01/DR
Medietyp: E-bok
Resurstyp: Elektroniskt material
David upptäcker till sin bestörtning att hans fru Erika skriver om deras äktenskap på en relationssajt – och det är ingen vacker bild hon målar upp. Hon är så olycklig att allt tyder på att hon planerar att lämna honom på julafton! David har alltid drivit igenom sina egna livsdrömmar utan att vara lyhörd för henne, och familjelivet med två barn i förskoleåldern, pussel med arbetstider och vabbande, krävande chefer och stora jobbprojekt känns bara mer och mer pressande. Kommer hon ens stå ut de 11 dagar som är kvar fram till jul? David läser under växande förtvivlan och i ren desperation tar han kontakt via kommentarstråden under pseudonymen Rudolf. Kanske kan denne okände samtalspartner övertala henne att ändra sina planer? Anna Fredriksson har skrivit en julberättelse om hur livslång kärlek kan framstå som omöjligt men att räddningen i en grå och stressig vardag samtidigt kan komma från det mest oväntade håll. Ljudboksutgåvan innehåller musik spelad av Anders Lagerqvist.Omslagsformgivare: Ilse-Mari Berglin [Elib]

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!