Artikeldetalj

Jul i krinolin

Året är 1870 och Lovisa Lind arbetar som karamellkokerska. Hon sparar alla pengar hon kan för att fara till Amerika för att få ett bättre liv. Lovisa får i uppdrag att leverera godsaker till det skandalpräglade godset Mollberga. Baron von Drevers försöker reparera sitt dåliga rykte med en stor julbal där och läsaren börjar förstå att baronen har ett mörkt förflutet. Snart uppstår en relation av något slag mellan Lovisa och baronen.

Går det att älska en vresig baron? Är det möjligt för en baron att bli förälskad i en fattig karamellkokerska som står väldigt lågt i rang i samhället?

Det här är en romantisk julberättelse i historisk miljö. Det finns också lite övernaturliga och spökiga inslag som gör detta till en härligt ryslig läsupplevelse att försvinna in i under helgerna.

 

/Rose-Marie Lindqvist, Storviks bibliotek

Skapad: 2020-12-17

Språk

Sökfasetter

Ämne

Läs mer

595302
Bok:Jul i krinolin:2020 Bok
Jul i krinolin
Av: Hellberg, Amanda
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
En oemotståndlig kärlekshistoria som sprakar av julstämning, godsaker och passion. Här möts ”Jane Eyre”, ”Fröken Frimans krig” och ”Chocolat”! December 1870: Den unga fattiga Lovisa Lind ska snart emigrera till Amerika, men först ska hon hjälpa till med konfekten på baron von Drevers spektakulära vinterbal. Förfärat märker hon att den vresige änklingen får hennes frusna hjärta att tina, och attraktionen verkar ömsesidig fastän hon bara är karamellkokerska. Över godsets mörka korridorer svävar både något romantiskt, något sorgset och något kusligt. Medan snön yr och kylan kopplar ett järngrepp om bygden dras Lovisa in i en hisnande karusell av alltmer mystiska hemligheter och omöjlig förälskelse.

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!