Artikeldetalj

God jul

Julen närmar sig och de som jobbar i stadens kommunhus vill hitta på något juligt och festligt för att överraska och sprida glädje till kommuninvånarna. Det visar sig dock snart att projektet är svårare att genomföra än man först hade kunnat tro. Och droppen som får den berömda bägaren att rinna över är när alla inser att Gunvald på fritidsförvaltningen har allvarliga samarbetssvårigheter.

Jonas Karlsson skriver som vanligt underfundigt, intelligent, roligt och pricksäkert. Jag njuter av varje ord, av varje oväntad vändning och av författarens förmåga att skildra människans tillkortakommanden, vedermödor och glädjeämnen.

Den här boken passar perfekt att läsa under julhelgerna och det är extra bra att du också kan låna den som e-bok när du vill, var du vill, direkt till din telefon eller surfplatta. 

/Ann-Sofie Åberg, Sandvikens folkbibliotek

Skapad: 2020-12-21

Språk

Sökfasetter

Ämne

Läs mer

414892
Ljudbok, MP3:God jul:2014 Ljudbok, MP3
God jul
Av: Karlsson, Jonas
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: Hc/LC
Medietyp: Ljudbok, MP3
Förlag: Bonnier Audio
Resurstyp: Fysiskt material
Kommunledningen vill överraska invånarna genom att göra en speciell julhälsning på kommunhusets fasad. Det finns inte några pengar till projektet, men gamla ljusstakar rätt placerade kan kanske bilda orden GOD JUL. Det visar sig dock vara betydligt svårare än man tänkt och julglädjen förvandlas till sin motsats.
377571
Bok:God jul:2014:[Ny utg.] Bok
God jul
Av: Karlsson, Jonas
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Upplaga: [Ny utg.]
Förlag: Bonnier pocket
Resurstyp: Fysiskt material
448574
E-bok:God jul:2014 E-bok
God jul
Av: Karlsson, Jonas
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Hylla: Hc.01/DR
Medietyp: E-bok
Förlag: Wahlström & Widstrand
Resurstyp: Elektroniskt material
Jul i kommunhuset - en julhälsning från Jonas KarlssonI Jonas Karlssons finurliga julhälsning skildrar han med sin sedvanliga pricksäkerhet och med ett stort mått av humor kontorslivets vedermödor under några hektiska veckor i december. Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget. Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring. [Elib]

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!