Gräns

John Ajvide Lindqvist i sitt esse, som han alltid är. Gräns är en novell som återfinns i samlingen Pappersväggar från 2006 och nu även i nytryck i samband med filmatiseringen av den.

Tullkontrollanten Tina är inte som alla andra. Hon kan sniffa sig till fuffens och är välkänd som ostoppbar när det gäller att hindra smugglare vid gränsen. Kapellskär där hon bor och arbetar anses som en säkrad hamn numera. En dag på arbetet kommer en mystisk man som hon vid första anblick känner att han döljer något. Hon bestämmer sig genast för att undersöka honom och hans bagage närmare och hittar bland annat en larvkläckare? Han presenterar sig som Vore och förutom att det är jäkligt skumt att gå runt med larvkläckare så hittar Tina inget konstigt med honom så han få gå. Men hon känner tydligt att det är något extra med den här mannen - hon skulle bara veta…

Jag tror inte jag spoilar något om ni har hört talas om filmen? Det har alltså med troll att göra. Sjukt bra, sjukt oväntat.

/Annika Lind, Söderhamns bibliotek

Skapad: 2019-06-11

Språk

Sökfasetter

Läs mer

165134
Bok:Pappersväggar:2006
Pappersväggar
Av: Ajvide Lindqvist, John
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Förlag: Ordfront
Resurstyp: Fysiskt material
Boken innehåller en samling fristående berättelser där läsaren bl.a. möter en man som söker fånga döden och en tvåbarnsmor som blir besatt av ett fruset lik. Berättelsen Slutspel kan ses som en fortsättning på författarens tidigare utgivna roman Hanteringen av odöda (2005).
540810
Bok:Gräns:2018
Gräns
Av: Ajvide Lindqvist, John
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material