En mörk historia

Innanför murarna av Maria Ernestam är en mörk historia om svek, sorg och ett försök att fly från verkligheten. En slags psykologisk rysare skriven på ett vackert språk och med en intressant och mångbottnad huvudkaraktär.

Sofi- jagberättaren – är journalist och har fått ett stipendium som ger henne en månad på ett franskt kloster för att kunna skriva. (Här sammanfaller berättarens liv med författaren, Maria Ernestams eget, som skrev en tidigare bok i ett franskt kloster och då fick inspiration till den här boken)
När Sofi anländer till klostret visas hon till sitt rum, som visar sig vara rött – överväldigande rött – rött lakan, röd matta, röda gardiner och röda tapeter. Sofi associerar till en skräckberättelse av Edgar Allan Poe, och redan här börjar den lite instängda och skrämmande känsla som berättelsen förmedlar, att skönjas.

Läsaren anar alltmer att Sofi har drabbats av något svårt och detta flätas samman med klostrets historia och hur huvudpersonen påverkas och drabbas av händelser från det förgångna.

Annelie LInd

/Annelie Lind, Hofors bibliotek

 

Skapad: 2019-06-20

Språk

Sökfasetter

Läs mer

,Stigande ,Fallande

535277
Bok:Innanför murarna:2018 Bok
Innanför murarna
Av: Ernestam, Maria
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!