Vanligt folk med ångest

Fredrik Backmans senaste bok Folk med ångest är en bok om vanliga ovanliga människor på en lägenhetsvisning. Det är ett oavsiktligt men varmt gisslandrama och en berättelse om broar, både fysiska och mellan människor. Det är också en berättelse om att de flesta av oss gör så gott vi kan, med allt vi ofta tror att någon annan skulle kunna göra mycket bättre, till exempel att vara vuxen, vara förälder, göra sin partner nöjd och betala sina räkningar.

Flera av människorna som befinner sig i lägenheten när en maskerad och beväpnad rånare kommer in, har saker gemensamt innan visningen. Och de som inte hade det har det när gisslandramat är över. Gamla broar kan äntligen passeras och nya broar byggs. Romanen är rolig, sorglig, trösterik och totalt knäpp på en och samma gång och jag känner så mycket med människorna i boken.

Gillar du den här boken får du inte missa Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt från 2013, som på sätt och vis också handlar om broar mellan människor.

/Lilian Samuelsson, Gävle bibliotek

 

 

Skapad: 2019-06-25

Språk

Sökfasetter

Läs mer

,Stigande ,Fallande

352885
Bok:Min mormor hälsar och säger förlåt:2013 Bok
Min mormor hälsar och säger förlåt
Av: Backman, Fredrik
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
Sjuåriga Elsa uppfattas som störig. Mormor, som är Elsas enda vän, har arbetat som kirurg men nu står hon på balkongen och skjuter på folk med paintballgevär. Mormor har också ett eget kungarike, Miamas, dit hon tar med Elsa. När mormor får veta att hon är döende, ger hon Elsa en bunt brev där hon ber sina grannar om ursäkt.
554701
Bok:Folk med ångest:2019 Bok
Folk med ångest
Av: Backman, Fredrik
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!