Blindtunnel

Daniel och Sonja lämnar Sverige för att börja ett nytt liv i Sudetenland (ett från början tyskspråkigt område i Tjeckien som har tillhört Tyskland) där de fått tag på ett billigt hus med vingård nära en flod. När man väl är plats hopar sig frågorna. Varför var huset så billigt, vilken historia bär huset på?

När Daniel hittar en igenmurad nedgång till källaren förvandlas deras livsprojekt till en mardröm där sanningen ligger farligt nära döden. En kväll hittar Sonja ett lik i källaren. Men vem är liket, varför är det en mur på gården? Polisen vill inte utreda vad som ligger bakom.
På en bokhandel träffar Sonja en engelsk dam som har en del att berätta.

För dig som vill ha spänning med en annorlunda historisk bakgrund så är den här boken perfekt.

Blindtunnel är Tove Alsterdals femte bok. Hon debuterade med Kvinnorna på stranden 2009, följd av I tystnaden begravd 2012, Låt mig ta din hand, 2014 (bästa svenska kriminalroman det året) samt Vänd dig inte om 2016. Böckerna är helt fristående och utspelas i olika miljöer, men temat om en historia som slår tillbaka är återkommande. Böckerna ges ut på tjugo språk och är flerfaldigt prisbelönta i olika länder.
Tove Alsterdal arbetade som journalist och dramatiker innan hon debuterade som författare. Hon har rötter i Tornedalen och Värmland, men är uppvuxen i Stockholmsförorten Jakobsberg.

/Leif-Göran Mosell, Söderhamns bibliotek

Skapad: 2019-07-18

Språk

Sökfasetter

Läs mer

553851
Bok:Blindtunnel:2019
Blindtunnel
Av: Alsterdal, Tove
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material