Tulpanfeber

Amsterdam på 1630-talet är en stad där handel, konst och kultur blomstrar och där många har drabbats av tulpanfeber (även kallat tulpanmani) - man tror att man skall göra sig en förmögenhet genom att sälja tulpanlökar.

Cornelis är en äldre förmögen herre som har beslutat sig för att låta måla ett porträtt av sig och sin unga, vackra hustru Sophia. Uppdraget går till den unge konstnären Jan Loos. Sophia och Jan blir snart förälskade men kärleksaffären får ödesdigra följder inte bara för Jan och Sophia utan också för personerna som står dem närmast.

Tulpanfeber av Deborah Moggach är en spännande och intressant historisk roman fylld av missförstånd, förväxlingar och intriger.
Mycket läsvärd.

Det här är inte en ny bok, den utkom första gången på svenska år 2000 men finns nu även som pocket.

Tulpanfeber finns även som film och går att låna via HelGebiblioteken.

Susanne Harris

/Susanne Harris, Gävle bibliotek

Skapad: 2019-08-06

Språk

Sökfasetter

Läs mer

,Stigande ,Fallande

508666
DVD:Tulip fever:2017 DVD
Tulip fever
Utgivningsår: 2017
Språk: Odefinierat språk, Engelska
Hylla: He.02/VC
Medietyp: DVD
Förlag: Universal
Resurstyp: Fysiskt material
I 1600-talets Amsterdam skenar handeln med tulpanlökar, och den så kallade tulpanmanin är ett faktum. En enda tulpanlök kan kosta tio gånger mer än en vanlig årslön, så den exotiska blomman kan göra många människor väldigt rika - och andra väldigt fattiga. I denna omvälvande tid försöker den välbärgade handelsmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) att skapa den ultimata familjelyckan med sin mycket yngre fru Sophia (Alicia Vikander). När de inte lyckas få barn anlitar Cornelis en ung lovande konstnär att måla deras porträtt som ett arv till eftervärlden. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. [ForlagEtt]
115375
Bok:Tulpanfeber:2000 Bok
Tulpanfeber
Av: Moggach, Deborah
Utgivningsår: 2000
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Förlag: Forum
Resurstyp: Fysiskt material

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!