Männen i mitt liv

Det går inte läsa den här boken utan att koppla den till metoo. Men det enda tillfället Sonia själv väljer att agera på i den riktningen är en man i maktställning som har smekt henne över ryggen i ett fikarum. Att hon nästan kvävs av kukar i halsen och lite för hårda strypgrepp, verkar hon inte reflektera över.

Hennes drivkraft är att bevisa sin sexuella attraktion, och att dämpa ångest. Hon försöker vara sitt eget subjekt men leder hela tiden sig själv till området där hon förlorar kontrollen, i relation till horaklichén.

Författaren gör det mycket bra, och som alltid när jag gillar en bok, gör hon det med en stor portion humor, fylld till brädden med svärta.


”Vi stannar och jag betalar taxin. För även i en ångestfylld dimma av alkohol och främling klockan tio i fem på morgonen känns det viktigt att slå ett slag för den feministiska agendan. Han köper inte mig. Jag betalar.”

/Marika Andersson, Hudiksvalls bibliotek

Skapad: 2020-01-22

Språk

Sökfasetter

Läs mer

581128
Bok:Männen i mitt liv:2020 Bok
Männen i mitt liv
Av: Rönnow Pessah, Sofia
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material
”Lättnaden. Vetskapen att jag faktiskt är knullbar. I alla fall om jag tjatar.” Sonia kysser och blir kysst, Malmö byts mot Lund och kyssarna byts mot sex. Studentliv och nationer, fester och utekvällar. Sonia flyttar till Stockholm, där nattlivet balanseras med arbetet som jurist. Männen tycker Sonia är frigjord och villig. Sonia tycker männen är dumma i huvudet. Ett liv skildrat och räknat i one night stands och relationer, vad gör Sonia med männen i sitt liv och vad gör de med henne?

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!