När repet brister

Den här deckaren av Belinda Bauer hade mig fast från första till sista sidan. Boken börjar med att tre små barn väntar i en stekhet bil på att deras mamma ska komma tillbaka. Bilen har fått motorstopp och deras mamma har gått efter hjälp. De har fått stränga order att vänta, att inte gå ur bilen, hon ska snart vara tillbaka. Men tiden går och till slut beslutar sig 11-årige Jack för att han och de två yngre systrarna inte kan vänta längre, de måste ge sig iväg och leta efter sin mor.

Men deras mor kommer inte tillbaka, hon är som uppslukad av jorden och förmodad död. Livet förändras på ett ögonblick drastiskt för Jack, de två yngre systrarna och deras far. För Jack och hans familj är det nu huvudsaken att försöka upprätthålla en perfekt fasad utåt, att allt är som det ska, trots att modern är borta. Skräcken är att syskonen ska omhändertas och splittras, så gräsmattan är alltid nyklippt och huset ser prydligt ut på utsidan.

Tre år efter den här händelsen sker det en rad inbrott i trakten. Inbrottstjuven har fått benämningen Guldlock eftersom han bryter sig in, själ värdesaker och sover i sängarna i de tomma husen. Polisen har beslutat att sätta in extra resurser för att försöka ta fast Guldlock, en gång för alla.
I en annan del av staden vaknar Catherine, gravid med sitt första barn, av känslan att det är någon i huset, någon som varit i sovrummet. En okänd person. Och mycket riktigt på nattygsbordet ligger en kniv och ett meddelande ”Jag kunde ha dödat dig”.
Fantastiskt bra deckare och här är det varken polisen eller mordutredarna som är huvudpersonerna, utan det är Jack och hans systrar.

/Susanne Harris, Gävle bibliotek

Skapad: 2020-01-22

Språk

Sökfasetter

Läs mer

,Stigande ,Fallande

562470
Bok:När repet brister:2019 Bok
När repet brister
Av: Bauer, Belinda
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Resurstyp: Fysiskt material

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!