Tandresan

Klassiker i all ära men tanter och farbröder som frågar efter sina egna favoritböcker från barndomen för att vidarebefordra dem till barn och barnbarn, behöver varsamt lotsas vidare bland bibliotekets hyllor och överösas med lästips som har anknytning till nutiden.

Givetvis finns det undantag och ibland trycker förlagen upp precis de rätta gamla godingarna. Eva Erikssons klassiker om Bella och Gustav kommer nu i en efterlängtad nyutgivning under titeln "Tandresan" och det är om möjligt den mest slagkraftiga berättelsen ur hela Eva Erikssons skattkammare.

Att läsa högt för barn är att ge dem en skjuts ut i livet med möjlighet till ett stort ordförråd, förmåga att uttrycka sig, ha god kontakt med sina egna känslor och förstå andra genom empati. Dessutom ger det en mysig och lugn stund tillsammans.

Och här bjuds verkligen tillfälle för barn och vuxna att ha roligt ihop. Det här är ett givet tips till alla barn i högläsningsålder. Knata genast iväg till din närmaste bokhandel och beställ en hel packe.

”Hur många tänder ska man tappa för att våga gå över gatan?” är ett citat ur boken som har följt mig genom hela livet och som är lätt att applicera på många situationer.

Hur många koppar kaffe måste man till exempel dricka för att våga bli ihop?

/Marika Andersson, Hudiksvalls bibliotek

Skapad: 2020-03-10

Språk

Sökfasetter

Ämne

Läs mer

,Stigande ,Fallande

573999
Bok:Tandresan eller När Bella tappade en tand:2019:Tredje upplagan Bok
Tandresan eller När Bella tappade en tand
Av: Eriksson, Eva
Utgivningsår: 2019
Språk: Svenska
Hylla: Hcf
Medietyp: Bok
Upplaga: Tredje upplagan
Resurstyp: Fysiskt material

Fler tips

Läs fler tips på våra fullmatade inspirationssidor!