Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

Trippeltips

Du sjöng mig hem av Ulla-Maria Andersson. Denna bok jag har verkligen sett fram emot att läsa, och jag fångas från första sidan!
Min vana trogen har jag väntat lite tills den äntligen landade en stund här på bibblan, sedan de första köerna har lagt sig. Efter att ha läst de två första fristående böckerna om Katta var jag tvungen att få veta hur hon klarar sig.
Katta börjar bli sliten av sitt hårda liv, och saknaden efter dottern Maria värker i henne. Hur ska hon få rätsida på sitt liv och lyckas reparera och återknyta relationen till Maria? Trots Kattas starka vilja och kamp för ett normalt liv har hon genom sitt missbruk svikit gång på gång.
Böckerna om Katta grundar sig i författarens eget liv. De kan läsas fristående, men hellre i följd. Ulla-Maria Andersson bor i Hudiksvall. Utöver författandet, är hon också terapeut och föreläsare. Hennes romaner har fått mycket positivt mottagande, och hon har bland annat intervjuats i TV4 Nyhetsmorgon och varit gäst hos Malou von Sivers.

I den första boken av Ulla-Maria Andersson: Du skulle sagt som det var , får berättarens vuxna jag, och även jag som läsare lära känna Katta som barn.
Fram växer bilden av en ensam, intensiv och viljestark flicka. Hon växer upp i en familj med en psykiskt sjuk mamma som saknar förmågan att visa kärlek, och en vek och undfallande pappa. Ingen vuxen i hennes närhet vågar se och förstå att Katta far illa, och utsätts för övergrepp. I sitt sökande efter bekräftelse råkar Katta ofta illa ut och får känna av omgivningens ogillande, och att människor hon borde ha kunnat lita på vänder henne ryggen.

I den andra boken: Kära Hinseberg närmar sig Katta vuxen ålder. Hon har glidit in i ett alkohol- och drogmissbruk som lägger locket på ångesten. Tillsammans med Larry, som hon är blixtförälskad i lever hon i ett bräckligt guldskimmer. Pengar skaffar hon genom stölder.
Katta framstår på ytan som stark och oslagbar, och räcker långfingret åt alla som svikit henne. Som 18-åring döms hon för första gången till att avtjäna ett fängelsestraff på Hinseberg. Ett kvinnofängelse som erbjuder ett slags stabilitet i Kattas kaosartade tillvaro.

Maud Hast

/Maud Hast, Hudiksvalls bibliotek

Skapad: 2017-12-21
Mina sidor

Språk Språk

Läs mer

416359
Av: Andersson, Ulla-Maria
Medietyp: Bok
484674
Av: Andersson, Ulla-Maria
Medietyp: Bok
382562
Av: Andersson, Ulla-Maria
Medietyp: Bok