Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

En nästan sann historia

Det är i augusti 2008 som allting börjar. Zackarias Levin blir uppsagd från tidningen han jobbar på och som om inte det vore nog blir han lämnad av sin flickvän. Han drar hem till mamman i Skåne och beslutar sig för att skriva romanen med stort R – den riktiga storsäljaren! Men vad ska den handla om?

Zackarias bestämmer sig för att skriva om sitt liv och om en period i mitten av 90-talet när han gick en författarutbildning i Lund. Tillsammans med några andra unga författaraspiranter valdes Zackarias ut av den mytomspunne läraren Li Karpe till en litterär gruppering där även den berömde diktaren Leo Stark finns med. Men Leo Stark försvinner! Han tros vara mördad, men någon kropp hittas inte. Ändå sätts en av Zackarias närmaste vänner Adrian Mollberg i fängelse. Men vad var det som hände? Vem är det som sitter inne med sanningen? Det vill Zackarias både ta reda på och skriva om.

Det här är ingången till en historia som ibland är en thriller, ibland en skildring av universitetsmiljö vid mitten av 90-talet. Mattias Edvardsson flirtar vilt med andra författare och andra böcker, det är godis för oss som älskar litteratur och att läsa. Det är här en fyndigt formulerad bok med ett stort driv. Perfekt om man inte vill ha en renodlad deckare men något som håller en fast från första till sista sidan.

 

/Sara Hagström Andersson, Sandvikens folkbibliotek

Skapad: 2018-02-15
Mina sidor

Språk Språk

Läs mer

470647
Av: Edvardsson, Mattias
Medietyp: Bok