Artikeldetalj

Sök i artikeldatabasen

Jag är en tjuv

Roland jobbar som säkerhetsvakt på Mega Livs. Han lever ett rätt inrutat och tråkigt liv och är starkt mot förändring.

En kväll har butiken ett personalmöte där chefen Erik ber sina anställda att försöka tänka ut ett bra sätt att hindra snattare. De förlorar nämligen en halv miljon per år på grund av snatteriet, och det har blivit ett allt för stort problem. Erik ber personalen att tänka utanför boxen och Roland tar honom verkligen på orden.

Han kläcker idéen att de ska tillverka en skylt med texten ”Jag är en tjuv”. När ett snattare upptäcks i butiken ska hen få välja om hen vill stå några timmar i butiken med skylten på sig eller om hen hellre tar en polisanmälan.

Erik tycker att idén är strålande och skylten tillverkas. Alla är nöjda och glada och skrämseltaktiken verkar fungera. Ända till en dag när en pojke väljer skylten... Han väljer att stå där i flera timmar medan andra barn kastar glåpord efter honom och lägger ut bilder av honom på sociala medier.

Och det är nu som någonting börjar hända med Roland. Han blir oerhört fundersam, oroar sig för pojken, om vad andra ska tycka och det moraliskt riktiga i handlingen. Så småningom blir saken större och större och Rolands liv förändras drastiskt. Eller…?

 

/Ann-Sofie Åberg, Sandvikens folkbibliotek

 

Skapad: 2018-10-22
Mina sidor

Språk Språk

Läs mer

429154
Av: Karlsson, Jonas
Medietyp: Bok