Gävleborgsförfattare

Gävleborgsförfattare

Gävleborg är en region som är rik på författare, både nu verksamma och bortgångna. I Gävleborgs län har arbetarlitteraturen starka rötter, men här finns och har funnits författarskap i en mångfald av genrer och med målgrupper i alla åldrar.

För att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om de lokala författarskapen, genomförs under 2020 satsningen Månadens författare – Gävleborg. Satsningen är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken och P4 Gävleborg, Sveriges Radio. Texterna som presenteras här varje månad kommer att utgöra starten på en författarbank för Gävleborg.

Månadens författare

Viveka Sjögren BangouraMånadens författare Gävleborg februari 2020 är Viveka Sjögren Bangoura. 

Barn- och ungdomsboksförfattaren och illustratören Viveka Sjögren Bangoura är sedan 1995 bosatt i Delsbo i Hälsingland. Hon debuterade som författare 1993 och har sedan dess skrivit en rad uppskattade och uppmärksammade böcker för så väl yngre barn som för ungdomar.

Hennes engagemang för litteratur, kultur och samhällsfrågor har gett avtryck såväl lokalt och regionalt som nationellt och internationellt.

Läs mer om Viveka Sjögren Bangoura här

Pressmeddelande

Arkiv

Språk