Gävleborgsförfattare

Gävleborgsförfattare

Logga Gävleborgsförfattare

Gävleborg är en region som är rik på författare, både nu verksamma och bortgångna. I Gävleborgs län har arbetarlitteraturen starka rötter, men här finns och har funnits författarskap i en mångfald av genrer och med målgrupper i alla åldrar. För att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om de lokala författarskapen finns denna författarbank.

Arbetet med att skapa författarbanken inleddes 2020 genom satsningen Månadens författare – Gävleborg som var ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken och P4 Gävleborg, Sveriges Radio. Under 2021-2022 pågår en ny Månadens författare-satsning, denna gång med sex teman i fokus: Prosa, Poesi, Deckare, Skräck, Fakta och Feelgood. Tolv författarskap kommer att presenteras under perioden september 2021 - augusti 2022."

Mer information om Gävleborgsförfattare hittar ni t.ex. i Bernt-Olov Anderssons Gästrike-Hälsinge litteratur (1996) och på Litteratur – Kultur Gävleborg.

Månadens författare december

Månadens författare december 2021 är Felicia Welander.

Felicia Welander delar sin tid mellan Bollnäs och Stockholm. Hon debuterade 2015 med romanen Kanske imorgon, första delen i en trilogi, och har sedan dess skrivit både romaner, ljudföljetonger och noveller. Hälsingland är ständigt närvarande i författarens böcker och hon skriver gärna med utsikt över Voxnan. 

Läs vår intervju med Felicia Welander här.

Månadens författare 2020

  Bernt-Olov Andersson    Anna Sanvaresa  

          

      

Språk