Gävleborgsförfattare

Logga GävleborgsförfattareGävleborg är en region som är rik på författare, både nu verksamma och bortgångna. I Gävleborgs län har arbetarlitteraturen starka rötter, men här finns och har funnits författarskap i en mångfald av genrer och med målgrupper i alla åldrar.

För att lyfta fram litteraturen i länet och öka kunskapen om de lokala författarskapen, genomförs under 2020 satsningen Månadens författare – Gävleborg. Satsningen är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken och P4 Gävleborg, Sveriges Radio. Texterna som presenteras här varje månad kommer att utgöra starten på en författarbank för Gävleborg.

Månadens författare

Vibeke Olsson FalkMånadens författare Gävleborg september 2020 är Vibeke Olsson Falk.

Vibeke Olsson Falk är dotter till det välkända journalistparet Margareta Sjögren och Jan Olof Olsson (Jolo) och skrev sin debutroman redan som femtonåring! Hennes historiska romaner om den romerska kejsartiden är mycket välkända och hennes vida omtyckta serie om Sundsvallsflickan Bricken är snart inne på sin sjunde del. Vibeke har bland annat erhållit De Nios vinterpris Ivar-Lo-, Lars Widding- och Lars Ahlin priset.

Läs mer om Vibeke Olsson Falk här

Pressmeddelande

Språk