Inspiration

Sommar sommar sommar

Hjälp
100922
Av: Garland, Alex
531794
Av: Janzon, Lars-Åke
580792
Av: Högselius, Per
579906
610931
Av: Smith, Ali
610541
Av: Swanberg, Åsa
606823
Av: Craven, M. W
610179
Av: Hilderbrand, Elin
610139
Av: Breitholtz Monsén, Anna

HelGe-biblioteken tipsar

Sortera på: Ändrad

Lucky Luke sadlar om

Lucky Luke

Seriehjälten Lucky Luke har medverkat i många underhållande äventyr. Serien tappade stinget ett tag men här är det roligt och dråpligt i ett högt tempo.

Hur Fri är konsten?

Hur fri är konsten

Hanno Rauterberg har skrivit en ytterst stringent och angelägen bok om konst i affektens tid. Den bör läsas av alla med intresse för kultur och samhällsfrågor. 

Konsten att skära i kroppar

Konsten att skära i kroppar

Vetenskapshistoriker och splatterfilmskonnässörer, förena er! Medicinhistoriker Fitzharris berättelse är lika sprickfylld av lärdomsstoft som av varfylda halsbölder.

Det andra målet

Det andra målet

Berättelserna i novellsamlingen Det andra målet är underfundiga, välskrivna, roliga, konstiga, knastertrorra, aha-upplevelserika, mustiga och helt fantastiska.

Stormen

Stormen

Sem Sandberg skriver en uppslukande prosa och med en total närvaro, där minsta beståndsdel, varje trevande liten minnesbild blir en byggsten i romanens mosaik.

En alldeles särskild kärlek

En alldeles särskild kärlek

I början av 1990-talet begår författaren Johanna Adorjáns farföräldrar gemensamt självmord hemma i sitt hus. I boken ”En alldeles särskild kärlek” försöker Adorján förstå varför.

Barnet i mossen

Barnet i mossen

Ärligt talat så har jag aldrig haft någon egentlig koll på konflikten i Nordirland. Inte förrän den dag jag lånade hem Siobhan Dowds prisbelönta Barnet i mossen som finns i svensk översättning.

Europa Pandemus

Europa pandemus

Europa Pandemus är Peter Westbergs debutroman. Och vilken debut sedan! En zombieslaskande, våldsam pandemidebut! Jag längtar redan efter uppföljaren.

Berlin 1936

Berlin 1936

Under sexton dagar sommaren 1936, håller den nazistiska diktaturen andan. Oliver Hilmes är tysk historiker och skildrar Hitlers olympiad, en besynnerlig tid i idrottshistorien. 

Bone Tomahawk

Bone

Bone Tomahawk, skriven och regisserad av S. Craig Zahler, är en av mina favoritfilmer de senaste, ja, säg tio åren. Det är en säregen film som blandar två genrer på ett mycket lyckat sätt.

Lästips i lunchtid

Lyssna för inspiration

PodcastSenaste delarna av Sandvikens folkbiblioteks podcast: Älskade Agnes och Barnbokstips.

Senaste delen av Hudiksvalls biblioteks podd Kulturens hjältar: Elin Hägg avsnitt 30 och Kultur utan krav, del 10.

 

Här hittar du fler avsnitt.

Språk

Gävleborgsförfattare

Gävleborgsförfattare