Kartor

Nyfiken på...

Kartor

KartorVet du hur det ser ut i Valleby? Har du besökt Seglen? Eller har du lust att följa med Viggo och Alrik till Mariefred?

I många böcker kan man som läsare följa historien genom att titta på kartan som finns på insidan av boken. En del platser finns i verkligheten medan andra är påhittade.

I böckerna om LasseMaja finns till exempel en karta över Valleby där alla välkända ställen finns utritade. Här kan man hitta till Hotellet, Museet och Vallebybladet.

I Frida Nilssons bok Ishavspirater finns en karta över Ishavet där den skrämmande viken Seglen är ett av de utmärkta ställena.

 

Pax-böckerna

"I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det." (Text: Bonnier Carlsen)

Pax-böckerna om korpbröderna Alrik och Viggo utspelar sig i Mariefred och om du har möjlighet att besöka staden i verkligheten kan du, med hjälp av Pax-kartan, följa deras spår och vara med om spännande äventyr.

 

Böcker med kartor

433831
Av: Ollmark, Lena
433661
234270
Av: Blade, Adam
429995
Av: Nilsson, Frida
470646
Av: Dahlin, Petrus
467945
Av: Widmark, Martin
129475
Av: Widmark, Martin

Faktaböcker om kartor

481390
Av: Brooks, Andrew
423500
Av: Letherland, Lucy
437743
Av: Haake, Martin

Språk