Programmering

Nyfiken på...

Programmering

Binär kodPå bibliotek tycker vi det är roligt med språk. Vi köper och lånar ut böcker på alla möjliga olika språk. Att kunna olika språk är både roligt och bra. Man kan tala och förstå människor från olika platser på jorden.

Något man kanske inte tänker på är att man flera gånger varje dag ”talar med” eller kommunicerar med maskiner. Det kan vara mobiltelefonen, tvättmaskinen eller datorer.

Det språk som maskinerna talar heter maskinkod eller programspråk. När vi styr maskiner eller datorer så programmerar vi dem. Detta kan man göra genom att skriva kod eller bara genom att trycka på knappar, i en app eller på en maskin.

Eftersom vi lever i en värld där man hela tiden använder sig av datorer eller maskiner tycker vi på biblioteket att det är viktigt att kunna deras språk.

Om man vill lära sig mer om programmering så finns det en hel del böcker att låna på biblioteket. Titta på listan här nedanför så får du tips.

ScratchEn bra start för dig som vill programmera är också att titta på TV-serien Programmera mera och att börja programmera med Scratch.

Böcker om programmering

469693
Av: Woodcock, Jon
478332
Av: Bers, Marina Umaschi
436827
Av: Liukas, Linda
490868
433829
Av: Wendt, Johan
475396
Av: Wendt, Johan
467928
Av: Wainewright, Max
469090
Av: Jonasson, Måns
467256
Av: Jonasson, Måns

Språk